NIEUWS - BLOG

Showroom opruiming

Wij gaan een deel van onze showroom infrarood panelen en elektrische radiatoren verkopen.

Kijk voor de beschikbare modellen op de pagina outlet.

Kortingen van 20 tot circa 35%.

Elkatherm nieuwe thermostaat met App

De 530 thermostaat vernieuwt volledig de programmering van Elkatherm radiatoren. U heeft geen aparte ontvanger, draadloze thermostaat of Tydom meer nodig... het is 3 in 1!

Bedien al uw radiatoren en programmeer ze via smartphone. Ze hoeven niet in dezelfde kamer te zijn om te synchroniseren, u kunt alles naar wens beheren. De temperatuur kan ook rechtstreeks op de radiator zelf met de + en - pijltjes geregeld worden.

Alpha IP is nu Homematic IP

Vanaf oktober 2023 is de App voor de besturing van Alpha IP domotica vervangen door de nieuwe App van eQ3 / Homematic IP. 

Bezitters van de oude Alpha IP App dienen dus hun systeem te updaten met de nieuwe App.

Ga naar de App store of Google Play en zoek op de Homematic IP App.

Installeer deze en volg de stappen in de App. Scan hiervoor de QR code op de achterkant van het Access Point en de App is daarna weer up to date en gereed voor gebruik. Daarna kan de oude Alpha IP App verwijdert worden.

 

Herfstkorting op de Tower en Pipewave van Redwell

Om voorbereid de winter in te kunnen geeft Redwell een fabriekskorting van 10% op alle Pipewave's en Towers. Deze korting is van toepassing op alle uitvoeringen en kleuren.

De actie loopt van 16 oktober t/m 3 december 2023.

 

 

Afbeeldingen van Werk aan de Muur op infrarood panelen van Redwell - 18 augustus 2023

Redwell heeft een unieke samenwerking met Werk aan de Muur. Deze samenwerking heeft geresulteerd in een speciale catalogus met stijlvolle en unieke werken die op Redwell infrarood panelen geprint kunnen worden.

Op onze pagina brochures kunt u de catalogus dowloaden.

Nieuwbouw en innovatie bedrijfspand Redwell

Na ons bezoek aan de fabriek van Redwell in Oostenrijk is weer gebleken dat de ontwikkelingen niet stil staan. Niet alleen hebben wij zelf ervaren dat de produktie van de infrarood panelen voornamelijk handwerk is, de kwaliteitscontrole is bovenmatig en ook de voortdurende ontwikkeling van nieuwe produkten en verbetering van de techniek. Redwell Nederland blijft hierin niet achter getuige de ontwikkeling van een nieuw bedrijfspand. Lees het artikel hierover in samenwerking met de Rabobank.

Is je huidige bedrijfspand te klein geworden en ben je toe aan uitbreiding? - Rabobank

Redwell WE-Line actie

Op de complete WE-Line witte infrarood panelen hebben wij een voorjaarsactie.

Van 1 mei tot en met 21 juni 2023 geven wij een korting van 10%.

 

WE-Line infrarood panelen met LED-verlichting - 17 februari 2023

Redwell heeft inmiddels 2 soorten LED-verlichting in het assortiment, direct of indirect.

De directe verlichting is een LED-frame die naadloos om een infrarood paneel past.

Beide opties zijn mogelijk voor de WE-Line serie. De indirecte verlichting is tevens verkrijgbaar voor de Round serie (ronde panelen).

Beide mogelijkheden zijn werkend te zien in onze showroom.

Neem alvast een kijkje in ons Redwell assortiment onder WE-Line met verlichting.


Verschil tussen hoofd- en bijverwarming - 3 januari 2023

Met de enorme drukte van afgelopen jaar waren er veel consumenten die hun energierekening voor gas wat lager wilden hebben en daarom op zoek waren naar mogelijkheden daarvoor. 

Velen kwamen binnen met het idee om een infrarood paneel op te hangen en de cv gewoon laag te zetten. Maar zo eenvoudig is het nu ook weer niet. Er zijn veel aspecten om rekening mee te houden wil dit in de praktijk goed gaan werken. Dat de isolatiewaarde van de woning een belangrijke rol speelt is dorogaans wel duidelijk. Hetzelfde geldt voor de ruimte of zelfs deel van een ruimte die men wil verwarmen, de afmetingen L * B * H zijn belangrijk om de benodigde wattage uit te rekenen en het juiste paneel te adviseren. 

Maar dat er een groot verschil zit tussen hoofd- en bijverwarming is vaak niet echt duidelijk. Zelfs in sommige adviesgesprekken lukt het niet altijd om dit goed duidelijk te maken, noem het maar een bewuste blindheid van de klant op dat moment. De focus ligt op de oplossing, ik kom voor een infrarood paneel en niet op de juiste weg daar naar toe.

Hoofdverwarming met infrarood panelen

Als de infrarood panelen de bestaande cv gaan vervangen voor de verwarming spreken wij over "hoofdverwarming". Dat houdt in dat de gehele ruimte wordt uitgerekend, want er dient ten alle tijde een basis temperatuur ingesteld te kunnen worden. Dus bijvoorbeeld voor de woonkamer een basis van 18 graden en op de plek waar je op dat moment meer warmte wil hebben, de mogelijkheid om bijvoorbeeld naar 21 graden te gaan in die zone.

Stel we hebben een woonkamer (zithoek en eethoek) van 9 * 4 meter met een hoogte van 2,5 meter en een goede isolatiewaarde. Dan is er, uitgaande van een goed A-merk, ongeveer 2.430 watt nodig. Dit verder af te ronden naar boven en te verdelen over het liefst 3 panelen om de warmte zo goed mogelijk te kunnen verdelen. Zou de isolatiewaarde niet meer dan redelijk zijn, dan is er al 2.700 watt nodig.

Als de panelen nu ook nog middels afzonderlijke thermostaten worden aangestuurd kan je de temperatuur in de gehele kamer wisselend inregelen. Bijvoorbeeld in de avond in de zithoek 21 graden en de rest van de kamer zo rond de 18 graden houden.

Bijverwarming met infrarood panelen

Dit komt feitelijk het meeste voor, de klant wil meer warmtecomfort in de zithoek zonder de cv voor de gehele kamer op te stoken naar 21 graden. Wij spreken van bijverwarming als de basistemepratuur voor de ruimte wordt behaald met de cv, dus minimaal 18 graden, en de zone die warmer dient te worden aangeviuld wordt met een infrarood paneel.

In veel situaties kan dan volstaan worden met 1 infrarood paneel, vaak van zo'n 1.000 watt. Dus stel de zithoek, deel van de woonkamer, is ongeveer 4 * 4 meter en ook weer 2,5 meter hoog met een goede isolatie. Dan zou een infrarood paneel van ongeveer 600 watt aanbevolen worden. Vanuit de praktijk blijkt dat een infrarood paneel met een hogere wattage beter op zijn plaats is. Een 850 tot 1.000 watt paneel is aan te raden, sneller op temperatuur en zal daarna ook mooier gaan schakelen in combinatie met een digitale thermostaat. Hierdoor verbruikt dit paneel niet veel meer maar geeft veel meer comfort.

Verkeerd toegepast

Ook bij ons is er wel eens een klant minder tevreden, bij onderzoek blijkt dit niet aan het infrarood paneel te liggen maar aan de beleving en instelling van de klant zelf. Recentelijk hebben wij dit ook weer ervaren. Een klant kocht een infrarood paneel bedoelt als bijverwarming voor de zithoek. Na een aantal dagen testen wilden zij hem weer terugbrengen, uiteraard geen enkel probleem. In de showroom even bijgepraat en al snel bleek dat zij het paneel als hoofdverwarming wilden gebruiken, de cv was uitgezet. Echter het paneel was uitgerekend als bijverwarming voor de zithoek, dus kwamen zij gewoon vermogen (wattage) te kort. Infrarood verwarming is duidelijk een adviesprodukt en de situatie ter plaatse dient geheel duidelijk te zijn alsmede de wens en het toekomstig gebruik van de klant.


Heatwave Move - 19 december 2022

Een primeur van Heatwave infrarood verwarming de "Move" is binnengekomen in onze showroom. De Heatwave Move is een verplaatsbare (mobiele) infrarood verwarming met een fraaie vormgeving. Leverbaar in 2 wattages, 600 en 900 watt. Standaard in het wit en daarnaast ook nog (meerpijs) in het zwart, grijs of antraciet.

Heatwave Move infrarood

Schakelmateriaal moeizaam leverbaar - 8 november 2022

De laatste maanden is de toelevering van ons schakelmateriaal problematisch geworden. Dit is veroorzaakt door het gebrek aan chips voor de besturing. 

Op onze site, bij assortiment thermostaten, staat bij iedere fabrikant wat wel en niet leverbaar is.

 

Gasprijzen 1 september 2022

Energiemaatschappijen bieden inmiddels nauwelijks vaste contracten meer aan, dus voor wie binnenkort het huidige contract afloopt wordt direct geconfronteerd met de actuele gasprijs. 

In 2020 betaalden wij nog gemiddeld € 0,80 per m³, dit is nu opgelopen tot gemiddeld € 3,77 per m³, dus bijna 5 keer meer. Wij zetten de actuele gasprijzen van de grote energieleveranciers even op een rij:

 • Delta                 € 4,04
 • Eneco                € 4,63
 • Engie                 € 4,29
 • Essent               € 3,98
 • Greenchoice    € 4,12
 • Oxxio                € 4,25
 • Vattenfall         € 4,19

De verwachting is dat in de herfst / winter van 2022 deze prijzen nog verder gaan stijgen naar nieuwe recordhoogten. Op de langere termijn wordt rekening gehouden met een daling, hoewel er nog veel onvoorziene omstandigheden zijn.

Als voorbeeld nemen wij een gemiddeld huishouden met een verbruik van 2.479 kWh stroom en 1.169 m³ aan gas. Als je nu een nieuw contract afsluit bij Vattenfall ben je ongeveer € 700,- per maand kwijt aan voorschot. (Zie het laatste nieuws op Energievergelijk.nl hierover)

Overstappen op electrisch verwarmen, met een gescheiden slimme temperatuurregeling in alle kamers, kan leiden tot flinke besparingen in nagenoeg iedere woning.

 

8 augustus 2022 - Marktvergelijking

Regelmatig ontvangen wij klanten in de showroom die door de vele internetaanbieders van infrarood panelen niet meer weten wat nu een goed of slecht merk is en waarom er zulke grote prijsverschillen zijn.

Wij zullen dit proberen uit te leggen voor iedereen die belangstelling heeft voor infrarood verwarming.

A-merken

De A-merken gebruiken de hoogste kwaliteit materialen, de laatste technologische ontwikkelingen en zijn enorm energie-efficient. Daarnaast worden zij aangeboden middels een geselecteerd dealernetwerk met kennis van zaken. Verder hebben de A-merken een garantietermijn van 8 tot 10 jaar.

B-merken

De B-merken gebruiken een lagere kwaliteit materialen en vaak een wat oudere techniek. Hierdoor treed een besparing op en dat vinden wij terug in de aanschafprijs. De warmte-afgifte ligt op een veel lager niveau en de garantie ligt tussen de 3 e maximaal 5 jaar.

C-merken

De C-merken komen vooral uit China en worden doorgaans door de fabrieken daar in grote aantallen gefabriceerd. Deze worden rechtstreeks aangeboden aan (internet)bedrijven die deze in grotere aantallen afnemen. Het materiaalgebruik ligt op een laag niveau en met een simpele techniek. Hierdoor kunnen zeer goedkope infrarood panelen de markt overspoelen, echter met een garantietermijn van 1 tot hooguit 3 jaar. Deze panelen worden ook warmer dan goed gereguleerde panelen, rechtstreeks aanraken is dan ook niet aanbevolen.

Vergelijking in benodigde wattage

Wij zetten de 3 niveau's even op een rijtje en u ziet dat van de steeds goedkopere infraroodpanelen een hogere wattage nodig is om een ruimte te verwarmen.

 • Ruimte : badkamer
 • Afmeting: 2 * 2,5 hoogte 2,5 m
 • Isolatie: redelijk 

Wij krijgen dan de volgende uitkomsten voor benodigde wattage in dezelfde ruimte:

NiveauA-merkB-merkC-merk
Wattage gemiddeld455 watt780 watt1.040 watt
Afmeting ca.100 * 60 cm120 * 60 cm140 * 60 cm
Garantie gemiddeld8 - 10 jaar3 - 5 jaar1 - 3 jaar
Prijs v.a.€ 640,-€ 480,-€ 300,-

Natuurlijk Verwarmen werkt uitsluitend met A-merken, allen ontwikkelt en geproduceert in Europa.

26 juli 2022 - Elkatherm

Wij zijn vanaf heden exclusief dealer van Elkatherm electrische radiatoren, de enige met het A++ energielabel.

Elkatherm is zeer innovatief  op het gebied van duurzaamheid met oog voor de hoogste veiligheid, comfort en een grote energie-efficiency. Wij zijn dan ook enorm trots de eerste dealer in Nederland te zijn van de Elkatherm electrische radiatoren.


15 juni 2022 - Kleuren

Redwell kleurenwaaier

Vanaf heden heeft Redwell meerdere RAL kleuren toegevoegd voor de WE-Line, Round, Panelwave, Tower en Pipewave infrarood verwarming. De basiskleur is RAL 9016 (verkeers) wit. De keuze voor een andere kleur kent een meerprijs en een wat langere levertijd.


15 juni 2021 - Prijsstijgingen

Heat4all infrarood panelen prijsstijging

De fabrikant van Heat4all infrarood panelen heeft een prijsstijging aangekondigd per 1 juli 2021.

Dit vanwege de enorm gestegen prijzen van zowel staal als de electronica componenten. De prijzen zullen gemiddeld gaan stijgen met zo'n 15 tot 18%. Voor alle bestellingen uiterlijk ingegeven op woensdag 30 juni tot 14.00 uur gelden nog de oude prijzen.

Wij zullen de huidige prijzen, zoals getoond in de webshop, op 30 juni na 14.00 uur vervangen door de nieuwe prijzen.

Wij sluiten niet uit dat ook onze andere fabrikanten in de loop van dit jaar hun prijzen zullen gaan aanpassen.


14 juni 2021 - Redwell Zomer Aktie 2021

Summer Sale bij Redwell!

Naar aanleiding van het succes van afgelopen jaar heeft Redwell weer een zomeractie aangekondigd. Dit jaar biedt Redwell 10% korting op de WE-Line (witte) infrarood panelen, infrarood handdoekdrogers (glazen uitvoering) & de Cubes basis infrarood module (mobiele infrarood verwarming). De zomeractie is perfect voor iedereen die voorbereid en duurzaam de winter in wenst gaan, of voor iedereen die druk bezig is met het (ver)bouwen van een woning. 

Ik heb interesse, hoe nu verder?

Kom bij interesse gerust langs in de showroom. Hier kan een adviseur helpen met het opstellen van een plan en kunt u infrarood verwarming ervaren. Toch liever eerst een kostenindicatie voordat u de showroom bezoek? Vraag dan gerust een algemene offerte aan of doe een specifieke offerte aanvraag voor een bepaald product via het productoverzicht.


 

9 juni 2021 - Lancering Heatwave infrarood panelen

Heatwave Pro-Line

Wij hadden al de primeur om het eerste paneel van Heatwave in onze infrarood studio te hebben hangen. Een aantal van onze klanten hebben de afgelopen maanden deze al besteld en naar volle tevredenheid.

Vanaf vandaag is alles gereed om de Heatwave Pro-Line te introduceren op de Nederlandse markt. De brochures zijn binnen, er hangt een demonstratie paneel in onze infrarood studio en de voorraad in het centraal magazijn is aanwezig voor snelle levering.

Heatwave is een Nederlandse leverancier van infrarood panelen en de produktie vind plaats in een van de meest technisch hoogstaande fabriek in Europa.

Klik voor alle informatie over de infrarood panelen van Heatwave op de foto.


 

18 februari 2021 - Infrarood verwarming voordeliger dan een warmtepomp!

Infrarood verwarming vs warmtepomp

Lees het artikel van Installatieprofs over voordelig verwarmen met infrarood panelen.


19 december 2020 - Bezoek onze infrarood studio alleen op afspraak

Onze maatregelen vanwege Covid-19

Vanaf heden is de infrarood studio uitsluitend op afspraak geopend.

NB: Is uw bezoek niet spoedeisend, stel dan uw afspraak uit of maak een adviesgesprek bij u thuis. Bent u aan het verbouwen of heeft u dringend (aanvullende) warmte nodig, bel of mail ons. De Overheid maakt een duidelijk onderscheid tussen essentieel en niet essentieel. Niet essentieel is bijvoorbeeld een orienterend gesprek, wel essentieel kan zijn dat er een spoedige warmte oplossing noodzakelijk is. 

Om bezoekers veilig te kunnen ontvangen, stellen wij sinds de tweede golf gratis mondkapjes beschikbaar aan iedere bezoeker. Al onze medewerkers dragen tijdens de adviesgesprekken ook mondkapjes. Hieronder andere maatregelen die wij nemen:

 • Onze medewerkers geven u geen hand en houden gepaste afstand. Wij houden 1,5 meter afstand aan.
 • Wij monitoren de gezondheid van onze medewerkers. Iedereen met (lichte) gezondheidsklachten blijft thuis.
 • Na elk bezoek maken wij de studio schoon, net als de deurklinken van de entree.
 • In onze studio bieden wij desinfecterende handgel aan. Ook wassen wij onze handen met grote regelmaat.

Wat vragen wij van u?

 • De voorschriften van het RIVM moeten gerespecteerd worden.
 • Maximaal 1 bezoek tegelijk in de studio. Dit bezoek mag uit maximaal 2 personen bestaan.
 • Onze studio niet bezoeken bij klachten die horen bij het virus (klachten als hoesten, koorts, niezen, keelklachten) of andere lichte gezondheidsklachten.
 • Bij klachten een reeds gemaakte afspraak met ons te verzetten. 
 • Alleen langskomen wanneer u een afspraak heeft!

U kunt een afspraak maken telefonisch op 06 57880072 of per mail.

Wij hopen op uw begrip en zien u graag in onze infrarood studio verschijnen! 


23 september 2020 - RAL kleuren voor Iconic infrarood panelen

De Iconic Heat4all infrarood panelen nu beschikbaar in alle RAL kleuren

De Oostenrijkse fabrikant Heat4all heeft vanaf nu de mogelijkheid om, in afwijking van de witte panelen (RAL 9016) , de klant een keuze te bieden uit alle gewenste RAL kleuren. De gewenste kleur wordt achteraf in de fabriek aangebracht en dus bestelling, hierdoor is de levertijd wel iets langer dan normaal. De meerprijs voor een afwijkende kleur is € 179,-. 

NB: De RAL kleuren kunnen op het paneel altijd iets afwijken vanwege o.a. de poedercoating. 


8 juli 2020 - Onafhankelijk onderzoek Infrarood verwarming Redwell

Onafhankelijk onderzoek: IR-verwarming Redwell efficiëntst en duurzaamst

De studie "IR-Bau" is in 2017 gestart en begin 2020 afgerond en is uitgevoerd in opdracht van Bundesamt für Bauwesen und Raumordnung (BBR), Bundesinstitut für Bau-, Stadt- und Raumforschung (BBSR) alsmede Forschungsinitiative 'Zukunft Bau', Bonn en daarmee samenhangend ook Das Bundesministerium des Innern, für Bau und Heimat. De studie is uitgevoerd door HTWG Konstanz.

Het doel van het onderzoek was om te onderzoeken in hoeverre infrarood verwarming interessant is voor toepassing in (nieuwbouw)woningen in Duitsland. Het onderzoek betrof niet alleen een laboratoriumomgeving maar tevens een praktijk woningbouwproject in Darmstadt. Infrarood verwarming werd in het onderzoek vergeleken met een warmtepomp met vloerverwarming en elektrische vloerverwarming.

Hieronder een aantal facetten die in het onderzoek zijn meegenomen:

 1. Energie-efficiëntie
 2. Belasting energiedistributie Duitsland
 3. Belasting ET-installatie woningen
 4. Praktijkervaringen bewoners m.b.t. warmtecomfort en regelbaarheid
 5. Energetische belasting milieu m.b.t. productie
 6. Recyclebaarheid systemen
 7. Vergelijking tussen de kostprijzen van de systemen

Een Nederlandse samenvatting van het onderzoek kunt u hier lezen en downloaden:

Samenvatting onderzoek infrarood verwarming

Het complete onderzoek (totaal 300 pagina's) kunt u bij ons opvragen.


Juli 2020 - De infrarood studio is compleet met de produkten van Redwell

Wij hebben nu een deel van het assortiment van Redwell in onze showroom voor demonstratie. De volgende modellen zijn aanwezig:

Redwell |Round, Pipewave, WE-line met foto, Glas met foto, Krijtbord, Spiegel, Handdoekdroger en de Tower.

Alle produkten zijn aangesloten en gereed voor een aangename warmtebeleving.

Maak nu een afspraak voor een uitgebreide demonstratie, een vrijblijvend advies en alle antwoorden op uw vragen afgestemd op uw woning en persoonlijke situatie. 

Als herkenningspunt hangen wij de vlag van Redwell uit zodat u weet dat wij voor u klaar staan met een kopje koffie of thee.


Juni 2020 - Exclusief dealer van Redwell Infrarood verwarming 

Onlangs hebben wij een dealerovereenkomst gesloten met Redwell Nederland voor het exclusieve werkgebied van Zeeland en West-Brabant (Bergen op Zoom - Roosendaal - Woensdrecht).

Om ruimte te creëren voor de producten van Redwell in onze showroom is er een kleine verbouwing uitgevoerd. Hierdoor hebben wij voldoende ruimte om een groot deel van het assortiment te tonen. 

Redwell is niet alleen marktleider op het gebied van infrarood verwarming maar ook in 24 landen landen vertegenwoordigd. Met een uitgebreid programma aan produkten en meer dan 15 jaar ervaring biedt Redwell efficiënte en stijlvolle oplossingen. Redwell staat voor Oostenrijkse kwaliteit, wat zich vertaald in een fabrieksgarantie van 120 maanden (10 jaar).

Met deze uitbreiding van het assortiment aan infrarood verwarming hebben wij nu 3 A-merken in huis en deze vertegenwoordigen de top van de markt in Europa. 


November 2019 - Showroom geopend

Begin november hebben wij de deur van onze nieuwe showroom geopend. Op maandag t/m vrijdag kunt u, op afspraak, langskomen om alles te bekijken en uitgebreid advies te krijgen over de mogelijkheden van infrarood verwarming. Op zaterdag kunt u, ook zonder afspraak, binnenlopen van 10.00 tot 15.00 uur.

De showroom is gevestigd aan de Burgemeester Elenbaasstraat 18 te Kruiningen. (ingang via de Texaco)

Hier alvast een impressie van ons assortiment en de sfeer.


September 2019 - Nieuwe showroom

September is net begonnen en wij zijn nu al druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe stookseizoen.

Met de uitbreiding van onze produkten zijn wij gaan uitkijken naar een nieuwe grotere showroom om alles beter tot zijn recht te laten komen. In onze nieuwe showroom kunnen wij alle merken goed onder de aandacht brengen en hebben wij ook meer ruimte voor advies aan onze klanten en iedereen die meer wil weten over gasloos wonen.

Momenteel zijn wij alle voorbereidingen aan het treffen, dus verbouwen, schilderen, produkten een plek geven. Dit gaat nog heel even duren. Wij hopen eind oktober - begin november de showroom in gebruik te nemen.

Tot die tijd kunt u als vanouds terecht in onze inspiratieruimte, op afspraak, in Kruiningen.


Augustus 2019 - Dealer geworden van Clage doorstromers

Onlangs zijn wij officieel dealer geworden in Zeeland van Clage Elektronische geregelde doorstroom waterverwarmers. 

Nooit meer lange waterleidingen en dure centrale opslag van warm water! Doorstroomwaterverwarmers (elektrische geisers) van CLAGE verwarmen slechts zoveel doorstromend water als u werkelijk nodig heeft. Lang voorverwarmen en hinderlijk energieverlies zijn daarmee verleden tijd. CLAGE biedt voor iedere toepassing een apparaat dat precies op de behoefte is afgestemd. Daardoor bespaart u stroom en water met tegelijkertijd alle comfort van warm water.

Met de installatie van infrarood verwarmingspanelen en een Clage doorstromer kunt u eenvoudig de gasaansluiting de deur uit doen en volledig "All Electric" wonen.


Mei 2019 - Duurzaam Bouwloket

Vanaf mei 2019 is Natuurlijkverwarmen aangesloten en partner van het Duurzaam Bouwloket.

Het Duurzaam Bouwloket helpt iedereen met informatie en ondersteuning naar een aardgasloze en energieneutrale woning.

Inmiddels maken ook meer dan 100 gemeenten in Nederland gebruik van de kennis van het Duurzaam Bouwloket.

Als onderdeel van het stappenplan om een woning aardgasloos en energieneutraal te maken zal er ook een keuze gemaakt dienen te worden op welke wijze u de woning wilt gaan verwarmen. Een goede alternatieve mogelijkheid is verwarmen middels infrarood panelen. Lees meer hierover op de betreffende pagina op de site van het Duurzaam Bouwloket en vraag ook de white paper hierover aan.


Zaterdag 13 april 2019 - de Borselse Woningmarkt

Dit jaar wordt inmiddels de 6e editie van de Borselse Woningmarkt gehouden. Op deze markt staat een keur aan standhouders, uiteraard is Natuurlijkverwarmen ook van de partij. De 4 hoofdthema's zijn dit jaar: zorg, levensloopbestendig wonen, (ver)bouwen en energie besparen.

Lokatie: De Stenge, Stengeplein 1, Heinkenszand

Tijd: 10.00 uur tot 16.00 uur

Entree voor bezoekers is gratis.

Voor al uw vragen over duurzaam verwarmen met infrarood panelen zijn wij die dag, samen met de importeur Heat4all, aanwezig om al uw vragen te beantwoorden en de werking van de panelen te demonstreren.


De "duurzame" boodschap krijgt voet aan de grond in Zeeland

Het 4e kwartaal 2018 was voor ons bijzondere periode door de goede media aandacht. Wij hebben aan heel veel geinteresseerden de werking van infrarood verwarmingspanelen kunnen uitleggen en demonstreren. Wij hebben veel klanten kunnen voorzien van een oplossing voor hun problemen met te koude ruimtes zoals woon- en eetkamers, slaap- en werkkamers en veel badkamers.

Ook hebben wij meerdere woningen geheel of gedeeltelijk van het gas afgehaald, soms in combinatie met vloerverwarming of een palletkachel. Dit zijn "hybride" oplossingen waar infrarood verwarming naast andere verwarmingsbronnen worden toegepast. 

Een heel tevreden klant vertelde ons zelfs dat zij het voor het eerst in 14 jaar eindelijk aangenaam warm hadden op de gehele beneden verdieping. Hun foto's zullen wij binnenkort op de site gaan plaatsen.


Woon in Zeeland magazine, editie september 2018

De nieuwe editie van het woonmagazine Woon in Zeeland wordt deze week bij 85.000 huishoudens op Walcheren en Noord-en Zuid Beveland huis aan huis in de bus gedaan. Volop aandacht voor Natuurlijk Verwarmen op de pagina's 62, 63 en redactioneel op pagina 65. Voor wie het magazine niet in de bus krijgt, het is ook online te lezen op : http://www.wooninzeeland.nl 


Inspiratieruimte infrarood verwarming

Op 21 augustus 2018 is de nieuwe "Inspiratieruimte" in gebruik genomen. Voor iedereen die meer wil weten over alle mogelijkheden van duurzaam verwarmen met infrarood verwarmingspanelen. De insteek is een inspiratieruimte en geen verkoopruimte. De nadruk ligt dan ook op uitleg en advies over de mogelijkheden en toepassing van infrarood verwarmingspanelen in uw huis, kantoor of bedrijfsruimte.

Wilt u een bezoek brengen aan de inspiratieruimte, bel ons eerst en maak een afspraak op telefoonnummer 06 57880072.


Nieuws van Heat4All

Vanaf 19 juni 2018 heeft Heat4All de garantie op de (vanaf heden te leveren) infrarood verwarmingspanelen verlengd van 5 jaar naar 8 jaar. Dit geldt voor alle panelen behoudens de (budget) Smart Line, deze heeft een garantie van 5 jaar.

Verder zijn er een aantal nieuwe afmetingen bijgekomen:

 • Classic Wit 870 - afmeting 120 * 60 cm
 • Zijdeglans 350  - afmeting   90 * 30 cm
 • Zijdeglans 820  - afmeting 170 * 40 cm
 • Zijdeglans 870 - afmeting 120 * 60 cm
 • Hoogglans 350 - afmeting   90 * 30 cm
 • Hoogglans 820 - afmeting 170 * 40 cm
 • Hoogglans 870 - afmeting 120 * 60 cm
 • Spiegel 820       - afmeting 170 * 40 cm
 • Spiegel 870       - afmeting 120 * 60 cm

Hiermee zijn er in alle lijnen 10 verschillende panelen qua afmeting en vermogen gekomen.

Heat4All introduceert nu ook een (budget) Smart Line. Deze infrarood verwarmingspanelen zijn verkrijgbaar in 5 afmetingen en vermogen en hebben dezelfde kwaliteitseisen als de overige panelen. Het grootste verschil is de afwerking, geen afgeronde randen maar een zilverkleurige rand. De achterkant is van onbehandeld aluminium in plaats van een witte poedercoating. Ook is de werkingsgraad iets lager dan de andere panelen.

De Smart Line is verkrijgbaar in: 175 - 320 - 520 - 700 - 1000 watt. Deze panelen zijn tevens iets lichter in gewicht en gunstiger qua prijs. Voor de actuele prijs kunt u contact met ons opnemen.

Infrarood verwarming voor een stacaravan

Ook een stacaravan krijgt te maken met koude en vochtproblemen. Vaak wordt dit opgelost met een klein gaskacheltje, maar dat is niet altijd voldoende en minder veilig in het gebruik.

Voor een stacaravan op een bungalowpark hebben wij dit recentelijk aangepakt. De wanden bij een stacaravan zijn niet heel erg stabiel en in deze situatie was de beste plek aan de wand boven de schouw waar de gaskachel gemonteerd was. Om een stabiele oplossing te realiseren hebben wij op de wand een plaat van populierenhout aangebracht en deze verbonden met de bestaande dunne achterwand.

Daarna het infrarood verwarmingspaneel opgehangen en de digitale thermostaat van Salus aangesloten. 

Levering infrood verwarmingspanelen bij een woningrenovatie op Walcheren

Donderdag 29 maart 2018 gaat natuurlijkverwarmen drie infrarood verwarmingspanelen afleveren voor de 1e etage van een te renoveren  woonhuis in de gemeente Veere. Alle slaapkamers worden voorzien van een Heat4All infrarood verwarmingspaneel met aansturing door middel van een digitale thermostaat van Alpha IP. Door het aansluiten van een zogenaamd "access point" op de router wordt straks de verwarming op iedere slaapkamer individueel geregeld. Dit geeft niet alleen veel comfort maar bespaart ook energie omdat de temperatuur voortdurend, afhankelijk van de vraag, geregeld wordt.

Verslag van onze demodag bij Multimate van Maris in Kapelle

Op zaterdag 2 december 2017 hebben wij een demonstratie gegeven van onze Heat4All infrarood verwarmingspanelen met de ondersteuning van de importeur Paul Heuvelmans van 360Automated.

De dag is goed bezocht en wij hebben een aantal goede gesprekken gevoerd die inmiddels ook een vervolg gekregen hebben. Voor een korte impressie staan hieronder een aantal foto's van onze demozuil met infrarood verwarmingspanelen en de slimme thermostaten.

 

 

Advies en demonstratie over infrarood verwarmingspanelen

Op zaterdag 2 december 2017, geven de importeur van Heat4All en de Zeeuwse dealer Natuurlijk Verwarmen, de gehele dag advies, voorlichting en een demonstratie over de werking en toepassing van infrarood verwarmingspanelen en Domotica.

Lokatie: Multimate van Maris, Dijkwelsestraat 36, Kapelle (Zeeland)

Altijd al meer willen weten over infrarood verwarming, hoe werkt het, wat zijn de voordelen, kan het overal in huis en nog veel meer vragen. Wij zullen al uw vragen beantwoorden en u de warmte van de infrarood panelen zelf laten ervaren.

 

11 september 2017 - Inbouwen Infrarood verwarmingspanelen

De Infrarood verwarmingspanelen zijn niet alleen geschikt om op te hangen met het bijgeleverde ophangsysteem, je kan ze ook makkelijk inbouwen in het plafond. Groot voordeel hiervan is dat het dan niet aan het plafond hangt maar gelijk met het plafond, dit oogt veel rustiger.

Tijdens de verbouwing van de badkamer is hier al in een vroeg stadium rekening meegehouden.

1. Maak eerst met kleine balken een frame die je later afwerkt met hoekprofielen.

     Houd wel rekening met zeker een 0,5 tot een 1 cm rondom ruimte om straks het IF paneel makkelijk te plaatsen.

2. Het meest handige is om eerst het plafond (gipsplaten) aan te brengen voor een strak resultaat.

3. Na het aanbrengen van de hoekprofielen kan het IF paneel aangebracht worden. 

    Soms is het makkelijker om de naastgelegen plafondplaat nog niet aan te brengen, zodat je via die kant het IF paneel laat   zakken.

4. Het resultaat na afwerking van de gehele badkamer.

5. In deze situatie is gekozen voor 2 IF verwarmingspanelen, 1 boven de wastafels en de 2e bij de inloopdouche.

     Beide panelen zijn gekoppeld met de Alpha IP zenders / thermostaat en kunnen nu zowel handmatig als met een App werken.

Infrarood verwarmingspanelen zijn een perfecte oplossing voor de badkamer. Geen verspilling van energie, gewoon aanzetten wanneer het nodig is. Met de bij te leveren Alpha IP thermostaat ook makkelijk in te stellen, bijvoorbeeld door een minimum temparatuur in te stellen of werken met een tijdgeschakeld programma. Met de App kun je het op afstand bedienen en ook bijvoorbeeld het verbruik aflezen. Nooit meer onnodig de cv-installatie laten draaien, het water in alle buizen in het gehele huis verwarmen om het voor een korte tijd in de badkamer even warm te hebben.

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Klantenservice

T +31 (0) 6 57 88 00 72

© 2017 - 2024 natuurlijkverwarmen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel